JEZUS.

WEG | WAARHEID | LEVEN

"Doe je het voor jezelf, of doe je het voor Jezus?"

"Doe je het voor jezelf, of doe je het voor Jezus?"

Getuigen

Vele getuigen zijn ons voorgegaan. Ze leven nog of zijn inmiddels overleden. We kunnen veel van ze leren, door onder meer hun muziek, boeken en/of getuigenissen.

#
George Müller (geboren als Johann Georg Ferdinand Müller, 27 september 1805 – 10 maart 1898), een Evangelist en directeur van het Ashley Down weeshuis in Bristol, Engeland, zorgde in zijn leven voor 10.024 wezen. Hij stond bekend voor het verstrekken van een opleiding aan de kinderen onder zijn hoede. Hij stichtte ook 117 scholen, welke christelijk onderwijs aanboden aan meer dan 120.000 kinderen, vele van hen waren wezen.
#
David Ray Wilkerson (Hammond (Indiana), 19 mei 1931 - Cuney (Texas), 27 april 2011) was een Amerikaanse voorganger, evangelist en schrijver van christelijke boeken. In Nederlandstalige gebieden is hij vooral bekend als stichter van Teen Challenge en als schrijver van het verfilmde boek Het kruis in de asfaltjungle.
#
Cornelia (Corrie) Arnolda Johanna ten Boom (Amsterdam, 15 april 1892 - Orange (Californië), 15 april 1983) was een Nederlandse verzetsstrijdster die tijdens de Tweede Wereldoorlog met haar familie onderdak bood aan Joodse vluchtelingen. Ze overleefde haar arrestatie en gevangenschap. Over haar oorlogservaringen werd door John en Elizabeth Sherrill het boek The Hiding Place geschreven, dat ook verfilmd werd. In 1971 verscheen de Nederlandse vertaling van het boek: De schuilplaats. Corrie ten Boom schreef ook zelf een aantal boeken.