JEZUS.

WEG | WAARHEID | LEVEN

"Doe je het voor jezelf, of doe je het voor Jezus?"

"Doe je het voor jezelf, of doe je het voor Jezus?"

Blog

Ja, nogmaals, de laatste dagen. Het zijn de laatste dagen en de Bijbel waarschuwt voor deze dagen. Daarom nog een keer, want velen zien het niet, of willen het niet zien. Wordt wakker!
Als je veel christenen mag geloven dan lijken ze wel schizofreen. Ze spreken dan over 2 naturen die in hen zijn, een oude en een nieuwe, en die zijn constant in een strijd verwikkelt. Is dat dan de vrijheid waartoe wij geroepen zijn? Je krijgt dus deel aan de natuur van Jezus en daarna is het knokken geblazen... is dat echt wat de Bijbel zegt?
Genade. Helaas hebben we in het Nederlands maar 1 woord voor Genade en daar zitten dan alle betekenissen in, terwijl het de ene keer wat anders inhoudt dan de andere keer. In het Engels heb je er wat meer: mercy, grace, favour. Als je de King James er bij pakt en je legt die naast bijvoorbeeld een Statenvertaling dan zul je daar voor het woord genade deze 3 woorden in het Engels tegenkomen. Laten we het over Grace hebben.
We leven in de laatste dagen, zoals de Bijbel ze noemt. De laatste dagen van dit leven, deze wereld in zijn huidige vorm. Leven, ja... mits je Jezus hebt natuurlijk. De Bijbel heeft wel wat te zeggen over die laatste dagen.
Halloween. Er zijn christenen die aan dit feest meedoen. Feest? Christenen?
Zondaar. Niet echt een woord om iemand mee te benaderen. Toch zijn er velen die proberen het Evangelie op die manier te verkondigen. Jij hebt vergeving nodig van je zonden. Hè? Wat?
Die ene doop. Misschien wel hét discussie onderwerp binnen het christelijk domein. Hoe kan dat nou? Of is er meer aan de hand?
Onderwerpen