JEZUS.

WEG | WAARHEID | LEVEN

"Doe je het voor jezelf, of doe je het voor Jezus?"

"Doe je het voor jezelf, of doe je het voor Jezus?"

Blog

De Wet. Regels. 10 geboden. Talloze christenen houden zich nog met de Wet bezig en dan bedoel ik de 10 geboden. Eindeloze discussies kun je er met ze over voeren. Tja, zo was ik vroeger ook. "De Wet heb je toch nodig?", "Die staat toch in de Bijbel?", "Die heeft God Zelf met Zijn vinger in stenen gegrift, dat kun je toch niet zomaar achter je laten?". O nee? Echt niet? Is de Bijbel dan een boek waar je te pas en te onpas teksten uit moet halen en die je dan toepast op het heden? De Bijbel schrijdt voort... er gebeuren dingen en daardoor veranderd er iets. We zijn nu in de bedeling der Genade!
"Maar Noach vond genade in de ogen des HEEREN." Het draaide vanaf het begin al om genade! God is genadig! En Hij veranderd niet. Maar, let wel, het oude verbond (Mozes) draaide niet om genade. Dat was een bediening des doods en niet een genade verbond. Die twee verbonden moet je niet gaan vermengen en toch is dat wat heel veel kerken en gemeenten doen; een verbond van Genade vermengen met elementen uit het verbond der wet. Niet doen en ook iets waar je zelf voor op moet passen, want je tuint er zo weer in. Maar, wat is Genade dan?
Of we nou leven in de laatste dagen of niet, of je nou vandaag sterft, of dat Jezus vandaag Zijn bruid komt ophalen, de vraag, de allerbelangrijkste vraag, blijft: of je nu sterft of Jezus komt; is het in orde tussen jou en de Vader?
Wij mensen kunnen en mogen keuzes maken. Daarin laat God ons helemaal vrij. Dat wordt ook wel onze "vrije wil" genoemd. Wij hebben dus een vrije wil, een keus, én... we zijn autonoom. In die twee dingen gaat God heel ver. Hij wil namelijk dat we 100% autonoom zijn en dat als wij kiezen het ook 100% onze keus is. Hij duldt geen manipulatie.
Ook wel bekend onder de afkorting OSAS. Internet staat er vol mee. Ik ben vooral tegenstanders tegen gekomen. Ze zeggen dat je het weer kwijt kunt raken. Dus niet eenmaal gered, altijd gered, maar eenmaal gered, zorg er dan voor dat je gered blijft. Gelukkig is dat laatste niet waar. En dan ook echt niet waar!
Ik denk dat als deze vraag aan mensen gesteld wordt die zeggen christen te zijn, ze misschien wel allemaal op deze vraag JA zeggen. Zou je doorvragen wat ze dan geloven, dan zijn er sowieso al gigantische verschillen. De Bijbel zegt dat een ieder die in Jezus gelooft, behouden is. Maar kijk je dan naar bijvoorbeeld de 10 maagden, dan staat 50% voor een dichte deur. Of die 50% ook in de praktijk geldt, weet ik niet, maar wat ik wel weet is dat er mensen zijn die in Jezus geloven en niet behouden zijn... een foutje in de Bijbel? Onbestaanbaar. Waar het om gaat is wat nou precies dat geloven in Jezus in houdt...
Dit is een getrouw woord en alle aanneming waard, dat Christus Jezus in de wereld gekomen is om zondaren te behouden, onder welke ik een eerste plaats inneem. (NBG'51) Noemt Paulus zich hier een behouden zondaar? Is hij nog steeds een zondaar als hij dit schrijft?
Onderwerpen