JEZUS.

WEG | WAARHEID | LEVEN

"Doe je het voor jezelf, of doe je het voor Jezus?"

"Doe je het voor jezelf, of doe je het voor Jezus?"

Blog

Openbaring 12:1 en 2 spreken over een vrouw en een kind. De vrouw is zwanger en baart een kind. Wie is die vrouw en wie is het kind? De vrouw is in ieder geval niet Maria. Maar wie is zij dan wel? En wie is dan het kind?
Er is niet één soort zonde, er zijn er twee! Grofweg heb je bewuste zonden en onbewuste zonden. Met dank aan onder meer jezusinons.nl.
Veel mensen vinden het moeilijk om te geloven in een God die mensen naar de hel stuurt... dat snap ik. Want die God bestaat helemaal niet.
Als je veel christenen mag geloven dan lijken ze wel schizofreen. Ze spreken dan over 2 naturen die in hen zijn, een oude en een nieuwe, en die zijn constant in een strijd verwikkelt. Is dat dan de vrijheid waartoe wij geroepen zijn? Je krijgt dus deel aan de natuur van Jezus en daarna is het knokken geblazen... is dat echt wat de Bijbel zegt?
Genade. Helaas hebben we in het Nederlands maar 1 woord voor Genade en daar zitten dan alle betekenissen in, terwijl het de ene keer wat anders inhoudt dan de andere keer. In het Engels heb je er wat meer: mercy, grace, favour. Als je de King James er bij pakt en je legt die naast bijvoorbeeld een Statenvertaling dan zul je daar voor het woord genade deze 3 woorden in het Engels tegenkomen. Laten we het over Grace hebben.
Die ene doop. Misschien wel hét discussie onderwerp binnen het christelijk domein. Hoe kan dat nou? Of is er meer aan de hand?
Het Woord, de Bijbel, is waar. Weinig christenen zullen dat betwisten. Er zijn er die wat moeite hebben met sommige teksten, maar misschien ligt dat wel aan de uitleg ervan...
Onderwerpen