JEZUS.

WEG | WAARHEID | LEVEN

"Doe je het voor jezelf, of doe je het voor Jezus?"

"Doe je het voor jezelf, of doe je het voor Jezus?"

Laatste dagen (2)

Het eerste wat Jezus zegt als zijn discipelen Hem ernaar vragen is: "ziet toe, dat niemand u misleidt". Opletten dus! Er zijn vele misleiders op dit moment(!) in de wereld (en je kunt je afvragen of ze dat zelf wel weten).

Weest daarom waakzaam en toets alles! Maar dan ook echt alles!
De Bijbel waarschuwt voor veel valse profeten en veel valse leraars. En denk dan niet dat ze niet de waarheid zullen spreken, want dat doen ze ook. Ze spreken eerst de waarheid, nogmaals de waarheid en nogmaals de waarheid en als jij ze dan volgt, dan komt de leugen...

Onder andere Kajafas profeteerde ook de waarheid. Die profetie kwam niet van de Heilige Geest, maar was wel waar.

De Bijbel waarschuwt voor vele valse Christussen. Ik dacht altijd dat er dan heel veel mensen zouden zijn die van zichzelf zeggen dat ze Jezus zijn. Die betekenis heeft het niet, want dat zou wel erg doorzichtig zijn; Makkelijk te herkennen, toch?

Wat er wordt bedoelt is dat er in veel kerken en gemeenten een valse Christus wordt aangehangen. Dus niet dé Jezus maar een Jezus. En het excuus "zij geloven toch ook in Jezus" kun je dan niet meer gebruiken, want ze geloven in een Jezus. En die Jezus zal ze niet bij de Vader brengen en al helemaal niet dopen met de Geest. Weest of wordt dus waakzaam! Onderzoek dus ook jouw gemeente of kerk. Is de Jezus die daar verkondigt en aanbeden wordt wel de enige echte Jezus Christus, Zoon van God, het Levende Woord, de verlosser? Is het de Jezus die straks zijn toorn over deze aarde zal uitgieten? Of is Hij een soort knuffelbeer geworden en is het allemaal wel ok en hoef jij niet te veranderen want Jezus heeft het allemaal gedaan? Of gaat het voornamelijk over de Heilige Geest en is de focus alleen maar op alle mooie dingen die de geest aan jouw wil geven? De Heilige Geest zal namelijk altijd op Jezus wijzen en dan kom je vanzelf ook bij het kruis uit en bekering... of lig je een beetje dronken in de geest te zijn, of te lachen of weet ik veel wat voor onheiligs er allemaal voorbij komt? satan zit niet stil en hij doet zich voor als Jezus. Een Jezus.

Reken maar dat als jij echt in de Jezus gelooft er iets veranderd (is) in jouw leven. De Heer zelf komt met Zijn Geest in jouw wonen. Wat denk je, dat alles dan bij hetzelfde blijft? Als de Heilige Almachtige zelf in jouw lichaam (is een tempel) komt wonen, dat er dan niks veranderd? Dat kan niet. Onmogelijk. Dan veranderd er altijd iets, dan gaat je leven 180 graden om.

En misschien ken je Jezus al heel lang, dat kan heel goed, dan weet je dat dit waarheid is. Je leven hoeft dan niet meer 180 graden om, want je bent van jongsaf al om en Jezus is dan Heer in je leven.

Dan ben je te feliciteren!

Maar als dat niet zo is, ga er dan vandaag nog mee aan de slag, er is ons geen morgen belooft. Nu kan het nog en het is gratis, je hoeft er alleen maar om te vragen. Ga op zoek! Klop aan. Wát, het is nog beter, Hij klopt bij jouw aan! Doe open!

Vraag jezelf eens af hoeveel mensen jij al over Jezus hebt verteld of deelgenoot hebt gemaakt van het Evangelie? Nou? Ja, ik weet, daar hangt je behoud niet vanaf, maar het kan niet anders dat als Jezus jouw verlost heeft, je daar anderen van (hebt) verteld. Waar het hart vol van is, daar stroomt de mond van over.
Dan is er ook nog vrucht van de Geest, is die vrucht er? Let op, het zijn geen vruchten, het is één vrucht. Dus, of de hele vrucht, of helemaal niks.

Verder spreekt de Bijbel ook over werken, heiligmaking en rechtvaardiging. Als je in de Jezus gelooft, dan komen de werken vanzelf. Zijn ze er niet? Ga dan niet direct zelf aan de slag, maar ga naar Jezus toe!

Voor heiligmaking geldt hetzelfde. Wordt je geheiligt? Met andere woorden, ruim je alles op wat niet met Jezus te maken heeft of wat een relatie met Hem in de weg staat? Reinig je je huis van rare beelden, muziek, DVDs, en weet ik wat al niet meer? Naar welke muziek luister je? Hoe kijk je TV? Wat kijk je op YouTube?
En hoe is het met je rechtvaardigheid? Hij die de rechtvaardigheid dóet die is rechtvaardig en het is alleen een rechtvaardige die behouden wordt. En ook dan geldt weer: niet zelf doen! Naar Jezus toe! Ga naar Hem toe die met open armen op jouw staat te wachten. Hij wil dit alles door jouw heen werken. Dát is Genade! Alles komt van Hem! Daaraan kun je onder andere de Jezus herkennen. Die vraagt namelijk niks van je, die geeft alleen maar en ook nadat Hij jouw vernieuwt heeft, zal Hij daar niets voor terug willen. Jezus werkt namelijk het beste met "niets".

De Heer Jezus Christus is geweldig en heeft een bijna onbestaanbaar offer gebracht, maar het bestaat. Werp je in Zijn armen, leg je leven bij Hem neer.

"Jezus! Hier ben ik!"

Onderwerpen
Laatste bericht
Volgende bericht
Gesprek laden