JEZUS.

WEG | WAARHEID | LEVEN

"Doe je het voor jezelf, of doe je het voor Jezus?"

"Doe je het voor jezelf, of doe je het voor Jezus?"

Coronagelovige

Watchman Nee zei ooit:

"Feit, geloof en ervaring lopen achter elkaar aan op een muur. Zolang geloof op feit blijft zien is er niets aan de hand, maar als geloof achterom gaat kijken naar ervaring, vallen beide - geloof en feit - van de muur"

Ik heb het vermoeden dat veel mensen voor wat betreft corona zich baseren op ervaring en niet op de feiten. Ze kennen iemand die is overleden aan corona, of ze hebben het zelf gehad en waren heel erg ziek, of ...

Zijn dat feiten? of is dat ervaring? Feit is dat corona lang niet zo dodelijk is als pakweg een jaar geleden werd geopperd. Sterker nog, de IFR-rate, het percentage mensen mét corona wat overlijdt is gelijk aan dat van griep! (dat zegt het RIVM)
Corona is (waarschijnlijk) wel besmettelijk(er). Maar dat is griep ook. En griep is elk jaar dodelijk. Behalve in 2020 toen was er ineens bijna geen griep... en griep is ook dodelijk voor jonge mensen en dat valt bij corona nog wel mee.

En dan is er nog die PCR test. Hoe betrouwbaar is die eigenlijk? Of mag je dat niet meer vragen tegenwoordig? Want de overheid heeft altijd gelijk? Tja, diezelfde overheid, ergens in 2009, iets met een Mexicaanse griep... weet je nog? En diezelfde overheid, iets met een toeslagen affaire, en die zouden een pandemie wel goed kunnen aanpakken? Ben je dan niet heel erg goedgelovig? In slaap gesust? Laat jij je dan toch regeren door angst?
Eigenlijk moet iedereen het boek "State of fear" lezen van Michael Crichton (ja, dat is die schrijver van Jurassic Park). Houdt iedereen in een staat van angst, dat is veel makkelijker te regeren...

Diezelfde overheid willen nu dat iedereen gevaccineerd wordt. Als ze al zo blunderen met een toeslagen affaire, wat gaat er dan wel allemaal niet mis met dat vaccineren?
En wat gaan de gevolgen van het vaccin zijn wat er in no-time doorheen is gevoerd? Die zullen niet direct zichtbaar zijn, maar over een x-aantal jaar misschien wel.
En waarom moeten we gevaccineerd worden? Ook al ben je gevaccineerd, dan kun je nog steeds besmettelijk zijn.
Het is toch ieders eigen keus of je eventueel ziek wilt worden en mogelijk sterft? Waarom bepaald de overheid dat voor mij? Ok, het vaccineren is nog niet verplicht, maar indirecte verplichting zal er wel komen denk ik en dan is het eigenlijk gewoon verplicht wil je in de maatschappij blijven meedraaien, toch? Waar moet je anders heen? De hele wereld doet namelijk mee... en dat is toch ook wel verdacht, vindt je niet?

Zou er meer achter zitten?

Hoe zit het met dat "build back better" en de great reset van het world economic forum?

Wat mij in ieder geval opvalt is dat de vrije ondernemer (al jaren) kapot wordt gemaakt, of eigenlijk afhankelijk wordt gemaakt. Hoeveel regelgeving is er wel niet geweest waardoor boeren en vissers extra moesten investeren met (hoge) schulden tot gevolg. Heb je een schuld, dan ben je afhankelijk.

You'll own nothing and you be happy

In de horeca zien we nu hetzelfde. Eerst wat investeringen (ik weet niet of dat heel veel is geweest) ten behoeve van de maatregelen en nu gesloten, waarbij er elke maand verlies wordt gedraaid. Diverse ondernemers hebben hun huis al verkocht en dat leidt uiteindelijk tot schulden. Dus die zijn straks ook afhankelijk. Want die schulden moeten (ooit) wel terugbetaald worden maar waar het vooral om draait, je moet de rente betalen.

Mijn vermoeden is dat al deze maatregelen niet gaan stoppen. De ondernemers moeten stuk, allemaal. Allemaal afhankelijk worden van... tja, waarvan eigenlijk? Van de banken. En die banken, daar zal ook wel weer iets boven hangen. Follow the money, dan kom je uiteindelijk bij de echte boeven.

Is er dan geen hoop? Jazeker wel.
Die hoop moet je echter niet hebben op mensen. Die hoop moet je hebben op Jezus Christus en anders niet. Wat er nu in de wereld gebeurt gaat er waarschijnlijk toe leiden dat bij (veel) mensen de ogen open gaan: Waar heb ik me in dit leven mee bezig gehouden? Wat was nou echt belangrijk? Geld? Bezittingen? Wat heb ik daaraan gehad? Ze gaan de zinloosheid inzien. Want het is toch volkomen zinloos om geld te verdienen, veel te bezitten en dan te sterven, zonder enige hoop? Misschien is er iets na het leven. Ow ja, misschien kom je in de hemel. Vergeet het maar. Zonder Jezus kom je er niet.

Dus misschien wordt het eens tijd om dat uit te gaan zoeken. Wat is je bestemming? Waar ga je naartoe? Toch wel belangrijk. Niet?

Jezus leeft! Dus je kunt zo naar Hem toe. Je kunt zo met Hem praten. Stel gewoon je vragen, wees eerlijk en pak die gift van eeuwig leven aan, dan komen we elkaar straks wel ergens tegen, in de hemel of ergens op de nieuwe aarde.

Zegen!

Gesprek laden